Køge Symfoniorkester
                          FORSIDE         OM ORKESTRET       ORGANISATION       MEDLEMMER         KONCERTER        FOTO       KONTAKT
Køge Amatør Symfoniorkester
OM ORKESTRET

Køge Orkesterklub blev dannet i 1926 af en blanding af professionelle og amatørmusikere. Ved den første koncert opførtes bl.a. Beethovens første Symfoni og efter koncerten blev der spillet op til bal. Man kunne tegne sig for aktivt eller passivt medlemskab.

Efter nogle års forløb svandt orkesteret ind, men genopstod som Køge Strygerensemble. Det blev ledet af Alfred Johansen, som samtidig var koncertmester. Orkesteret fik efterhånden en stor og nummereret nodesamling, så man ved koncerterne havde mange numre at vælge imellem.
I tidens løb sivede der igen en række blæsere ind i orkesteret og blev der ansat en professionel dirigent. Man valgte at kalde orkesteret for Køge Orkesterklub igen.

Orkesteret udviklede sig og begyndte at spille større klassiske værker så det blev naturligt at omdøbe det til Køge Amatørsymfoniorkester og senere til Køge Symfoniorkester.

Orkesteret ledes i dag af Tina Lohmann.
Antal medlemmer i orkesteret varierer og dermed også repertoiret.

Ugentlige orkesterprøver foregår på Ellemarkskolen i Køge på torsdage kl. 19:00 – 21:30.
Der afholdes en koncert i april og en koncert i november - begge som regel i skønne Boholte Kirke ved Køge. Hertil kommer en lille hyggelig julekoncert i Store Spjellerup Kirke.

Orkesterets økonomi

Orkestrets medlemmer betaler kontingent til dækning af orkestrets drift mm. Derudover modtager orkestret støtte fra Køge Kommunes Kulturpulje. I særlige tilfælde har orkestret også modtaget støtte fra virksomheder og fonde. De indkomne midler bruges udelukkende til orkestrets drift, prøver og koncerter.
Orkestret har i 2020 modtaget støtte til afholdelses af koncerter i Køge Kommune fra Køge Kommunes kulturpulje, hvilket vi er meget taknemlige for.

Kan jeg spille med?

Orkestret modtager med stor glæde nye medlemmer til ledige stemmer.
Lige nu mangler vi alt i strygere - og en del i messingblæsere.
Hvis du har lyst til at se hvad vi laver og prøve at være med - kontakt vores dirigent eller formand.
Hvis du gerne vil se på det nodemateriale vi spiller, kan du næsten altid finde noderne på imslp.org. Ved at spille i et orkester som vores, får du mulighed for både at blive dygtigere på dit instrument og til at spille sammen med andre. Vi håber at se dig.