Køge Symfoniorkester
                          FORSIDE         OM ORKESTRET       ORGANISATION       MEDLEMMER         KONCERTER        FOTO       KONTAKT
Køge Amatør Symfoniorkester

OM ORKESTRET

Køge Orkesterklub blev dannet i 1926 af en blanding af professionelle og amatørmusikere. Ved den første koncert opførtes bl.a. Beethovens første symfoni, og efter koncerten blev der spillet op til bal. Man kunne tegne sig for aktivt eller passivt medlemskab.

Efter nogle års forløb svandt orkestret ind, men genopstod som Køge Strygerensemble. Det blev ledet af Alfred Johansen, som samtidig var koncertmester. Orkestret fik efterhånden en stor og nummereret nodesamling, så man ved koncerterne havde mange numre at vælge imellem.

I tidens løb sivede der igen en række blæsere ind i orkestret, og der blev ansat en professionel dirigent. Man valgte at kalde orkestret for Køge Orkesterklub igen.

Orkestret udviklede sig og begyndte at spille større klassiske værker, så det blev naturligt at omdøbe det til Køge Amatørsymfoniorkester og senere til Køge Symfoniorkester.

Orkestret ledes i dag af Tina Lohmann. Antal medlemmer i orkesteret varierer og dermed også repertoiret.

Ugentlige orkesterprøver foregår på Ellemarkskolen, Gymnasievej 10 i Køge på torsdage kl. 19:00 – 21:30.

Orkestret afholder normalt 2 årlige koncerter i Køge og omegn med et klassisk repertoire, som omfatter ouverturer, symfonier og andre værker med eller uden solister. Desuden deltager orkestret i en årlig fælleskoncert med kor fra lokalområdet og afholder mindre julekoncerter i en landsbykirke i omegnen og på Køge Bibliotek. Orkestret er en aktiv del af det foreningsbaserede musikliv i Køge og opland.

Orkestrets økonomi

Orkestrets medlemmer betaler kontingent til dækning af orkestrets drift m.m. Derudover modtager orkestret tilskud fra Køge Musikaftenskole. I forbindelse med afholdelse af koncerter modtager orkestret støtte fra puljer og fonde for bl.a. at kunne forstærke orkestret med professionelle assistenter, især ekstra strygere, messingblæsere og slagtøj.

Orkestret har i 2022 modtaget støtte til afholdelses af koncerter i Køge Kommune fra Køge Kommunes Kulturpulje, hvilket vi er meget taknemlige for.

Kan jeg spille med?

Orkestret modtager med stor glæde nye medlemmer til ledige stemmer.
Lige nu mangler vi alt i strygere - og en del i messingblæsere.

Hvis du har lyst til at se, hvad vi laver, og prøve at være med - så kontakt vores dirigent eller formand.

Hvis du gerne vil se på det nodemateriale, vi spiller, kan du næsten altid finde noderne på imslp.org. Ved at spille i et orkester som vores får du mulighed for både at blive dygtigere på dit instrument og til at spille sammen med andre. Vi håber at se dig!